Pravilnik zasebnosti

GDPR – način za zaščito vaše zasebnosti

Skrbimo za varovanje osebnih podatkov naših strank in te podatke zbiramo v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov in odgovorno. Ob obisku in uporabi storitev Koku.si se zbirajo naslednji podatki, pri čemer so navedeni namen in pogoji njihove nadaljnje obdelave:

Koku.si Splošne informacije za obisk Koku.si

SSL – Varen prenos vaših podatkov zagotavlja šifriranje. Naša metoda šifriranja je uporaba šifrirnega sistema SSL (Secure Socket Layer). Vaši osebni podatki so na naši spletni strani in med nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov zavarovani z ustreznimi tehnično-organizacijskimi rešitvami in ukrepi proti kraji in drugim nepooblaščenim dostopom tretjih oseb.

Spletno gostovanje zagotavlja avtor e-trgovine; ui42 spol. doo z uporabo certificiranih rešitev v oblaku po direktivi GDPR, vključno s certifikati ISO 9001: 2016, ISO 270014: 2014.

Sledenje obiskom spletnega mesta

Ocenjujemo statistične podatke, ki izhajajo iz uporabe storitev, ki jih ponujamo v spletni trgovini in drugih spletnih mestih prek Googlove storitve Google Analitics. Google Analitics je certificirana storitev za sledenje prometu in zasebnosti na spletnem mestu.

Zbiranje podatkov o prometu na spletnem mestu

Med vašim obiskom Koku.si z uporabo vgrajene kode zbiramo in ocenjujemo podatke, ki jih posreduje vaš brskalnik:

 • zahteva (ime zahtevane podatkovne datoteke) (npr. www.example.com/index.html)
 • vrsta in različica brskalnika (npr. Google Chrome različica 76.0.3809.132)
 • jezikovne nastavitve brskalnika (npr. angleščina)
 • operacijski sistem (npr. macOS Mojave)
 • rezolucija odprtega okna brskalnika
 • rezolucija uporabljenega zaslona
 • aktivacija JavaScript
 • vklop/izklop Java
 • omogočitev/onemogočitev piškotkov
 • Referrer URL (stran, s katere ste prišli na trenutno stran – stran s povezavo)
 • IP naslov
 • čas ustvarjenja dostopa
 • kliki na strani

Za trženje in remarketing uporabljamo javascript kode zunanjih storitev s certifikatom: Google Adwords, Facebook.

Piškotki

Naša spletna trgovina uporablja t.i piškotke. Piškotki so datoteke, ki jih uporablja vaš računalnik in jih dovoli vaš brskalnik. Te majhne besedilne datoteke ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov in jih ni mogoče dodeliti določeni osebi. Za povezavo teh podatkov in drugih virov z vašo osebo je potrebno vaše soglasje za koku.si.

Sprejetje piškotkov ni nujen pogoj za dovoljenje dostopa do spletne trgovine. Za pravilno delovanje košarice in naročanje izdelkov pa je potrebno sprejeti aktivacijo tehničnih piškotkov, ki so nujni z vidika funkcionalnosti spletnega mesta koku.si. Ti podatki se po nekaj dneh izbrišejo in v vmesnem času služijo za zagotavljanje tehnične varnosti nakupa.

Najpogosteje uporabljeni v naši družini piškotkov so sejni piškotki (začasni piškotki), ki se izbrišejo vsakič, ko se seja brskalnika konča. Poleg sejnih piškotkov obstajajo tudi trajni piškotki (dolgoročni piškotki), ki se uporabljajo za identifikacijo vas kot obiskovalca in stranke. Nobena od skupin piškotkov ni nevarna za vaš računalnik in ne vsebuje virusov.

Najpogosteje uporabljeni piškotki:

Tehnični piškotki, potrebni za pravilno delovanje spletne trgovine in optimalen prikaz zaradi funkcionalnosti e-trgovine in za optimalen prikaz za kupca (npr. funkcija prijave, življenjska doba: 10 dni; funkcionalnost košarice, življenjska doba: 10 dni; zadnji ogledani izdelki, življenjska doba: 10 dni )

Na spletni strani Koku.si so tudi linki in povezave z enotno vsebino drugih spletnih mest. Zaradi tega se lahko med brskanjem po našem spletnem mestu ustvarijo piškotki, ki niso pod nadzorom Garo & Co., s.r.o.. To se zgodi, če obiskano spletno mesto uporablja storitve tretjih oseb (npr. Glami, Google, Facebook) za analizo, avtomatizacijo trženja ali prikazuje vsebino spletnih mest tretjih oseb (kot je YouTube). Takšna povezava povzroči sprejemanje piškotkov tretjih oseb in njihovih storitev.

Dovoljenje za uporabo piškotkov lahko nastavite v nastavitvah brskalnika. Če je koku.si spletna stran, na kateri ne želite, da vas spremljajo in zagotavljajo piškotke, je mogoče izraziti nestrinjanje s spremljanjem obiskanih strani po točki I. a.

Uporaba, zbiranje in obdelava osebnih podatkov.

Kontaktni podatki

Upravljavec, ki zagotavlja informacijske sisteme, ki obdelujejo vaše osebne podatke, je:

Garo & Co., s.r.o.

Registrirani sedež: Bratislavská 64/76

Šamorín 931 01

Slovakia

IČO: 47934841

 

Osebni podatki in njihova kategorizacija

Zbiramo potrebne podatke za zagotavljanje storitev, ki jih ponujamo, na podlagi tega, ali jih uporabljate.

Pri nakupu v naši e-trgovini zbiramo naslednje podatke za uspešno obdelavo vašega naročila:

 • Ime in priimek, e-poštni naslov, poštni naslov, naslov za izstavitev računa, telefonska številka, jezik, IP naslov

Ti osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam, če je to potrebno za pravilno izvajanje kupoprodajne pogodbe. To velja za podatke o naslovu za dostavo vašega naročila, imenu, priimku, e-pošti, telefonski številki. Vaša e-pošta bo uporabljena kot komunikacijsko sredstvo, kamor vam bomo poslali potrditev naročila in druga informativna sporočila, kot je npr. informacije o stanju naročenega blaga - dostava. Za obdelavo naročil in izpolnjevanje obveznosti iz kupoprodajne pogodbe, potrebne podatke zagotavljajo naši pogodbeni izvajalci logističnih storitev - kurirska podjetja. Osebne podatke lahko ponudniki teh storitev uporabljajo izključno za izpolnjevanje obveznosti iz kupoprodajne pogodbe. Osebne podatke obdelujemo samo za čas izvajanja storitev, za katere smo z njihovo obdelavo dobili dovoljenje.

V primeru, da se v naši spletni trgovini registrirate, potrebujemo naslednje podatke:

Ime in priimek, e-pošta, naslov za dostavo, naslov za izstavitev računa, tel. številka, jezik.

V primeru, da želite prejemati redne novice iz naše spletne trgovine:

e-naslov, status avtorizacije preko poslane aktivacijske povezave, IP naslov

Za naročanje na novice se uporablja metoda dvojne prijave. To zagotavlja, da boste prejeli glasilo le, če ga resnično želite. Varnost je zagotovljena preko potrditvene povezave, poslane po prijavi na e-pošto prijavitelja. Če se želite odjaviti, preprosto kontaktirajte našo podporo strankam ali kliknite povezavo na dnu newsletterja.

Podatki v obrazcih

Na spletnem mestu koku.si vam omogočamo, da postavljate vprašanja ali posredujete informacije neposredno nam. Če ti podatki niso osebni, bodo shranjeni in statistično ovrednoteni.

Uporabniški račun

Z registracijo na naši spletni strani pridobite svoj račun. Ta račun se uporablja za zbiranje podatkov, ki jih shranjujemo, o poslanih naročilih, obdelanih in neobdelanih.

Dnevniške datoteke

Vsak dostop do spletnega naslova koku.si bo prenesen v vaš brskalnik s podatki o uporabi, ki se nahajajo v Server Logfiles, ki so datoteke dnevnika. Ti vključujejo naslednje informacije: točen čas in datum dostopa, URL strani, naslov IP, URL Referrer - prejšnji naslov, količino prenesenih podatkov in User Agent, ki je sestavljen iz vrste in različice brskalnika ter uporabljenega operacijskega sistema.

Varnost posredovanih podatkov

Če ste registrirani pri nas, se lahko v svoj račun prijavite samo z geslom. Najbolje je, da te podatke upravljate zaupno in preudarno ter zaprete brskalnik, ko končate, še posebej, če vaš računalnik uporabljajo drugi. Garo & Co., s.r.o. ne prevzema odgovornosti za nepooblaščeno ravnanje ali drugo zlorabo gesla.

Nesoglasje z uporabo podatkov

Imate pravico, da svoje soglasje prekličete in to lahko storite kadar koli v prihodnosti. Če se želite odjaviti, preprosto kliknite na povezavo na dnu newsletterja. Preklic privolitve z učinkom v prihodnosti ne vpliva na zbiranje podatkov pred preklicem privolitve in na zakonitost predhodne obdelave podatkov.

Če je privolitev preklicana, se shranjeni osebni podatki izbrišejo, če ti podatki niso več potrebni za dosego namena, zaradi katerega je bila privolitev dana, ali če je hramba iz pravnih razlogov nedopustna.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, in pravica do informacij

Imate pravico, da brezplačno posredujete informacije v zvezi z obdelavo vaših shranjenih podatkov. V skladu z zahtevami, določenimi v splošno zavezujočih zakonskih predpisih, imate tudi (i) pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, (ii) pravico do popravka napačnih osebnih podatkov, (iii) pravico omejiti (blokirati) obdelavo osebnih podatkov, (iv) pravico do ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo za namene neposrednega trženja, (v) pravico do izbrisa osebnih podatkov, zlasti če niso več potrebni za namene, za katere so bili pridobljeni ali drugače obdelani, ali če ste preklicali svoje soglasje za njihovo obdelavo in če ni druge pravne podlage za obdelavo ali če so bili osebni podatki obdelani nezakonito.

Z dnem začetka veljavnosti Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku teh podatkov o razveljavitvi Direktive 95/46 / ES (tj. od 25. 5. 2018), pravica do prenosljivosti podatkov, t.j. imate pravico pridobiti svoje osebne podatke, ki ste nam jih z vašim soglasjem prostovoljno posredovali v elektronski obliki, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, v zvezi s tem pa lahko zahtevate pravico do prenosa teh podatkov na drugega operaterja, če je tak prenos tehnično mogoč (pravica do prenosljivosti podatkov).

Z vprašanji o varstvu podatkov se lahko kadar koli obrnete na našo podporo strankam.

To lahko storite po e-pošti na naslovu info@koku.si. Če želite uveljavljati katero od pravic posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, v skladu z našo zakonodajo o varstvu podatkov in na vašo zahtevo ni mogoče preveriti identitete vlagatelja, ali če imamo utemeljene dvome o identiteti osebe, ki je vložila zahtevo, pridržujemo si pravico, da od te osebe zahtevamo dodatne informacije, potrebne za potrditev identitete osebe, ki je vložila zahtevo.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je Urad za varstvo osebnih podatkov Slovaške republike s sedežem na naslovu Hraničná 12, 820 07 Bratislava, če sumite, da so bili vaši osebni podatki obdelani v nasprotju z veljavno zakonodajo.

Storitve, ki se izvajajo v okviru koku.si, za katere je v skladu s temi Splošnimi pogoji poslovanja potrebna privolitev zadevne osebe, niso namenjene neposredno osebam, mlajšim od 16 let.